Köpa stora eller små spröjs till dina fönster?

08 februari 2021 jonas olsson

När du vill uppdatera ditt hus med vackra, spröjsade fönster finns mängder av alternativ att välja mellan. Olika tillverkare, leverantörer och återförsäljare. Hur stort fönster önskar du? Hur många behöver du och hur vill du att de ska se ut? Större spröjsade fönster finns som standard upp till tre sektioner.

Vill du ha ett romantiskt och vackert allmogefönster med spröjs som är sidohängt och öppnas utåt så vill du troligen ha två rutor. Men det finns både större och mindre modeller att välja mellan. Väljer du att byta till spröjsade sidohängda fönster bör du hålla stilen runt hela huset och byta samtliga i ett svep. Naturligtvis finns samma stil på fönster i en mängd olika storlekar och utföranden.

Släpp in ljus och släpp in frisk luft 

När du köper vackra spröjs fönster behöver du absolut inte tänka annorlunda än då du köper vanliga ospröjsade fönster. De släpper in nästan precis lika mycket ljus och finns i mängder av storlekar och modeller. Finns inte exakt det fönster du önskar som standard, så löser tillverkaren det genom att skräddarsy till dig.

På en viss sida av huset önskar du kanske större fönster och mer ljusinsläpp. Då är det snyggt att välja spröjsade fönster som består av upp till fyra rutor. Och att de är öppningsbara ger en stor frihet om du vill vädra eller bara fånga den somriga vinden i ditt rum.

Modell och antal spröjs

Hur ska dina fönster se ut, breda i flera sektioner eller högsmala? Hur många spröjs vill du ha på varje ruta och hur vill du ha den indelad? Allt är helt och hållet utifrån ditt tycke och din smak. Välj och vraka bland prisvärda fönster och se till att välja det du tycker blir allra bäst. Att kosta på sig det man verkligen vill ha lönar sig i längden.

Fler nyheter

18 januari 2024

Fakta om Merkurius

13 januari 2024

Fakta om Saturnus

03 januari 2024

Fakta om järn