Sluta leta lediga p-platser

10 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Alla med hyresrätt och bil kan nog känna igen sig i problematiken med att försöka hitta en p-plats var dag. För om du jobbar likt 90% av alla andra svenskar är ni alla ute efter en parkeringsplats samtidigt. Så fort du ser en ledig p-plats kickar adrenalinet in och du har fullt fokus på att erövra den lediga platsen. Vad du inte ser är att från andra hållet kommer Göran, 63, som är i full fart att ta samma plats. Med bara en halv meters försprång griper han platsen och du måste erkänna dig besegrad.

Att hitta en parkeringsplats kan vara krångligt även i de minsta städerna. Efter en lång dag på jobbet vill man bara komma hem och inte behöva leta i en kvart efter någonstans att stå. För den otålige kan många parkeringar bli ganska tveksamma och därmed bestraffas med gula lappar. Drömmen vore ju således att ha en p-plats reserverad endast för sig själv, som ingen Göran eller Gunnar kan sno. En plats som bara är din.

 

lediga p-platser

 

Din alldeles egna p-plats

Faktum är att det finns p-platser som alltid är lediga – nämligen de som finns till uthyrning. Med en reserverad p-plats sparar du både tid och ilska på giriga medtrafikanter. Du vet att du alltid har en plats att parkera din bil på och behöver inte oroa dig för några gula parkeringsböter. Det finns gott om lediga p-platser till uthyrning, förmodligen i anslutning till din hyresrätt.

Tutande, svordomar och fingerpekande är förbi då du rullar in på din alldeles egna p-plats. Med en låg månadsavgift blir det mer prisvärt än att riskera dyra parkeringsböter på tusentals kronor. Hemkommen från jobbet kan du genast avnjuta en stark kopp kaffe, luta dig tillbaka och underhållas av alla trötta bilister i jakt på en parkeringsplats. Det måste ju vara livskvalité om något.